субота, 3. мај 2014.

AUTOGENI TRENING - NOVA GRUPA 11 MAJ 2014!

Autogeni trening, tehnika za aktivan dan i miran san!



AUTOGENI TRENING
Psihološki priznata tehnika za borbu sa stresom
Autogeni trening je savremena psihološki priznata i psihoterapijska tehnika za borbu sa stresom. Trening predstavlja integraciju odabranih praktičnih relaksacionih postupaka čiji je glavni cilj oslobađanje od viška psiholoških i fizioloških tenzija. To je terapeutska tehnika psihofizičke relaksacije koja je inspirisana istočnjačkim tehnikama meditacije i joge.
Osnovni cilj treninga je da polaznici savladaju samostalno praktikovanje ove relaksacione tehnike.
Savladavanjem za samostalno izvođenje autogenog treninga i njegovom primenom se postiže stanje duboke opuštenosti i značajni isceljujući efekti kako za telo tako i za psihu. Ispitivanja su pokazala da praktično nema funkcija sistema organa na koje ova metoda blagotvorno ne utiče.
Koristi se prevashodno u lečenju napetosti, strepnje, straha i psihosomatskih bolesti. Tehniku autorelaksacije koriste zdravi ljudi radi postizanja bolje koncentracije relaksacije, kreativnosti, imaginacije, kondicije i spremnosti za rad. Vežbači primećuju povećanje kreativnosti, intuicije i bolje pamte. Studenti uspevaju da zadrže intenzivan tempo rada uoči ispita.
Šta se postiže: viši stepen psihofizičke relaksacije, normalizacija disanja i funkcije krvnih sudova, poboljšanje koncentracije, pažnje kao i perceptivnih sposobnosti, povišenje nivoa efikasnosti većine intelektualnih funkcija, poboljšava se kvalitet sna i spavanje i uravnotežavanja raspoloženja, smanjuje se anksioznost, fizička napetost poput stezanja u grudima, sve fiziološke reakcije koje su nastale kao somatizacija, odnosno prevođenjem psihičkog nesklada na telesni nivo.
Pun naziv treninga: Autogeni trening bez autosugestije. Autogeni trening bez autosugestije je nastavak, sinteza i poboljšanje tehnika klasičnog autogenog treninga na osnovu ispitivanja.
Osnovni kurs čini šest osnovnih vežbi, a svaka vežba se radi uz instrukcije trenera, a zatim se naučena vežba praktikuje kod kuće.
Grupa se obično sastoji od 10-15 polaznika. Pravo učešća imaju svi zainteresovani.
Trening se sastoji od ukupno 10 sastanaka u trajanju od oko 1h – do 1h i 30min. Susreti se odvijaju tokom 10 uzastopnih nedelja uvek u istim terminima nedeljom 19 - 20:30 časova.
Cena treninga je 10000 dinara i nakon završenog kursa dobija se sertifikat. Završen kurs se računa kao 20 edukativnih sati/ličnog rada.
Mogućnost organizovanja kursa za status trenera!
  • Trening počinje 11.05.2014. godine
Trening u Beogradu vodi Dragana Deh psiholog, sertifikovani voditelj autogenog treninga, porodični savetnik, medijator i OLI master life coach,
Za više informacia kontaktirajte voditelja treninga u Beogradu:
 Dragana Deh 0652355532    dragana.deh@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар